Art-Deco
|
Zakąski gorące / Hot Snakcs |
|
| Skrzydełka z kurczaka faszerowane (3 szt. ok. 200g) Chicken wings roasted in Barbecue Sauce |
15,00 |
| Beuf Strogonow (300g) Beef Stroganoff |
16,00 |
| Placuszki ziemniaczane ze śmietaną (4 szt. ok. 200g) Potato pancakes with cream |
11,00 |
| Placuszki ziemniaczane (3 szt. ok 150g/30g) z łososiem wędzonym i kwaśną śmietaną Potato pancakes with smoked salmon and sour cream |
15,00 |
| Ser Camembert panierowany z żurawiną (120g/80g) Camembert cheese coated in breadcrumbs and cranberries |
10,00 |
| Ser Feta zapiekany (100g) Roasted feta cheese |
10,00 |
| Wątróbki drobiowe w sosie balsamicznym (200g/80g) Poultry liver with balsamic sauce |
15,00 |
| Krewetki w cieście piwnym (100g) Shrimps in a beer batter |
20,00 |
|
Zakąski zimne / Cold Snacks |
|
| Tatar z łososia z cebulką i pieczarką (100g) Salmon tatare |
15,00 |
| Befsztyk tatarski (100g) Steak tatare |
15,00 |
| Carpaccio wołowe (100g) Beef Carpaccio |
20,00 |
| Śledź na 3 sposoby (100g) Herring prepared in 3 ways |
10,00 |
| Wędzony łosoś (70g) podawany z cytryną i z puszystym sosem śmietanowo-chrzanowym Smoked salmon with lemon and sprouts |
15,00 |
| Ser Mozarella z pomidorami (125g) Mozarella cheese with tomates |
14,00 |
| Cielęcina w sosie z tuńczyka z kaparami (100g) Veal in tuna and caper sauce |
20,00 |
|
Śniadania / Breakfasts |
|
| Śniadanie kontynentalne konfitura (50g), miód (50g), twaróg (100g), masło (15g), świeże pieczywo (80g) Continental breakfast jam (50g), honey (50g), cottage cheese (100g), butter (15g), fresh bread (80g) |
8,00 |
| Śniadanie tradycyjne ser żółty (50g), szynka (50g), jajko na twardo (1 szt.), pomidor (50g), masło (15g), świeże pieczywo (80g) Traditional breakfast cheese (50g), ham (50g), hard-boiled egg (1 piece), tamato (50g), butter (15g), fresh bread (80g) |
9,00 |
| Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem (3 szt./70g) Scrambled eggs in butter with chives (3 pieces/70g) |
8,00 |
| Jajecznica z kiełbaską (3 szt./70g) Scrambled eggs with sausage (3 szt./70g) |
9,00 |
| Jajecznica z szynką (3 szt./70g) Scrambled eggs with ham (3 pieces/70g) |
9,00 |
| Jajka sadzone (2 szt./70g) Fried eggs (2 pieces/70g) |
7,50 |
| Jajka sadzone na szynce (2 szt./70g) Fried eggs with ham (2 pieces/70g) |
9,00 |
| Jajka sadzone na bekonie (2 szt./70g) Fried eggs with bacon (2 pieces/70g) |
9,00 |
| Omlet z szynką (3 szt./70g) Omelette with ham (3 pieces/70g) |
12,00 |
| Omlet z konfiturą (3 szt./70g) Omelette with jam (3 szt./70g) |
12,00 |
|
Zupy / Soups |
|
| Rosół domowy z makaronem (200g) Chicken noodle soup |
10,00 |
| Żur po staropolsku z biała kiełbasą i jajem (400g) Old Polish Style Sour soup with sausage and egg |
11,00 |
| Zupa gulaszowa (500g) Stew soup |
12,00 |
| Flaki wołowe (500g) Beef tripe |
12,00 |
| Zupa cebulowa z grzankami i parmezanem (200g) Onion soup with croutons and Parmesan cheese |
10,00 |
| Czernina po staropolsku (500g) Old Polish Style soup of duck's blood |
10,00 |
| Barszczyk czerwony z kołdunami (200g) Beetroot soup with dumplings |
10,00 |
| Krem z pieczarek Cream of mushroom |
10,00 |
|
Dania główne / Main Courses |
|
|
Cielęcina / Veal |
|
| "Cordon Blue" z serem i szynką (200g/100g/100g) "Cordon Blue" with cheese and ham |
25,00 |
| Sznycel cielęcy (100g/50g/150g) z jajkiem sadzonym, grzankami z łososiem i kawiorem i plackami ziemniaczanymi Veal schnitzel with fried egg, croutons with salmon and cavior |
30,00 |
|
Dania z drobiu / Poultry Dishes |
|
| Pierś z kurczaka z grilla z sosem żurawinowym (150g/100g/100g) Grilled chicken breasts with apple-cranberry sauce |
22,00 |
| Kaczka pieczona (1/2 szt. ok. 300g) Roasted duck |
35,00 |
| Kaczka pieczona (1/2 szt. pl. 300g/100g/100g) w sosie pomarańczowo-miodowym Roasted duck in orange-honey sauce |
35,00 |
| Wątróbka drobiowa z jabłkiem pieczonym (120g/100g/100g) Poultry liver with baked apple |
15,00 |
| Fantazja drobiowa (100g/100g.150g) Chicken fantasy |
20,00 |
| Roladka drobiowa z jajkiem i szpinakiem na pomidorach (200g/100g/100g) Chicken roulade with egg spinach on tomates |
24,00 |
| Pierś z kurczaka faszerowana czterema rodzajami serów (200g/100g/100g) Chicken breast stuffed with four types of cheese |
24,00 |
|
Wieprzowina / Pork Dishes |
|
| Pieczone żeberka wieprzowe (200g/100g/100g) Roasted pork ribs |
22,00 |
| Golonka pieczona podana na kapuście (300g/200g/100g) Roasted thigh of pork served on cabbage |
30,00 |
| Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym (150g/100g/100g) Pork loins in marjoram sauce |
26,00 |
| Polędwiczki wieprzowe z serem pleśniowym (200g/100g/100g) Roasted loin with blue cheese |
26,00 |
| Polędwica wieprzowa (150g/100g/100g) w sosie pieprzowym z aromatyzowanym brandy Pork lion in pepper with flavoured brandy |
26,00 |
| Placek zbójnicki (ok. 600g) Highland robbers' cake |
20,00 |
| Sztuka mięsa w sosie własnym z kluskami śląskimi (200g/200g/200g) A piece of pork in own sauce with dumplings |
20,00 |
| Polędwiczka wieprzowa boczkiem owijana (200g/150g/100g) Pork loin wrapped in bacon and served with mushrooms and potato pancakes |
26,00 |
|
Wołowina / Beef Dishes |
|
| Duo - dwa plastry polędwicy z grilla (150g/100g/100g) panierowane kolorowym pieprzem i spięte boczkiem Duo - two slices of grilled sirloin coated with coloured pepper and sprinkled with bacon |
40,00 |
| Chateaubriand z sosem kurkowym (150g/100g/100g) Chateaubriand with chanterelle sauce |
40,00 |
| Rumsztyk z pieczarkami (150g/100g/100g) Rumpsteak with mushrooms |
39,00 |
| Stek ART DECO (150g/100g/150g) Art Deco Steak |
38,00 |
| Zrazy zawijane podane z kasza gryczaną i buraczkami (200g/150g/200g) Fillet wraps stuffed with buckwheat and beetroot |
28,00 |
|
Ryby / Fish Dishes |
|
Lokal czynny od 10 do ostatniego klienta.
Nasza restauracja to doskonałe miejsce zarówno na biznesowe spotkania, jak i na kolację z przyjaciółmi, romatyczną randkę, albo obiad rodzinny. Proponujemy duży wybór win.
Organizujemy imprezy okolicznościowe, spotkania służbowe i catering.
Polecamy piwo miodowe i pszeniczne CIECHAN.
Dowozimy dania z karty oraz pizzę do klienta.
Zamówienia składać można pod numerem telefonu: 24 268 57 51


